MIKSI MYYNTIKOULUTUKSET EIVÄT YKSINÄÄN RIITÄ?
Olen ollut vuosien aikana lukuisissa myynnin valmennuksissa ja vetänyt lukuisia itse. Kun tarkastelen myyntikoulutuksien vaikutusta tekemiseen, jää niiden anti yksinään ohikiitäväksi ja innostusta vain hetkellisesti nostattavaksi.
Mitään SUURTA muutosta ei useinkaan tapahdu.
Miksi?
Myyntikoulutukset eivät pureudu ongelman juurisyyhyn. Koulutuksissa opetellaan myynnin tekniikoita, vastaväitteitä, prosesseja yms, mutta todellinen SYY huonoon myyntitulokseen on muualla.
Mikä se on?
Pelko
Normaalielämässä supliikista kaverista voi esim. uusasiakashankintaa tehdessä kuoriutua varsinainen jänöjussi. Siinä ei myynnin portaat paljon auta, kun juurisyynä on vuosien aikana myyjään muokkautunut ajatus ja tunne omasta itsestä myyjänä, jota alitajuinen pelko ohjaa ja vahvistaa.
Pelko on syntynyt lyhykäisyydessään seuraavasti->
Myyjä on elämänsä aikana muokannut ajatuksillaan mielikuvaa itsestään. Nuo usein negatiiviset ajatukset ovat vaikuttaneet kehon välittäjäaineisiin ja hormoneihin siten, että ne ovat synnyttäneet negatiivisen tunteen kehossa. Tämä tunne(keho) vahvistaa alkuperäistä negatiivista ajattelua, joka vahvistaa edelleen tunnettta kehossa.
Kierre on valmis.
Kierre on kehittänyt vuosien aikana pelkäävän persoonan. Tämä pätee muihinkin pelkoihin. Keho on ottanut vallan mieleltä. Mieli on saatava takaisin johtajan rooliin.
Myynttikoulutuksiin tulisi ensisijaisesti liittää neuvoja ja toimintamalleja, kuinka näitä meidän itseemme iskostettuja tunnekehoja voitaisiin purkaa. Tähän osa-alueeseen aion itse omissa koulutuksissani pureutua.
Tunnekehon purkaminen vaatii tiukkaa itsekuria. 5%:n tietoinen mieli hyökkää 95%:n tiedostamattonta tunnekehoa vastaan. Se vaatii työtä ja sitkeyttä, mutta on kaiken väärtti. Pelkojen kohtaaminen on matka todelliseen itseemme ja tuo matka jatkuu loppuun asti.
MIKSI INNOSTUS VOITTAA KUNNIANHIMON?
Moni lankeaa liiallisen kunnianhimon ansaan. Näkisin, että pohjimmiltaan kyse on itsetuntemuksen puutteesta.
Liiallinen kunnianhimo vie katseen tulevaan, pois tästä hetkestä. Tekemistä ohjaa jatkuvassa tulevaisuudessa häämöttävä lopputulos. Koska lopputulos on aina nopea ohikiitävä hetki, jää kunnianhimoiselta ihmiseltä lopulta käteen hyvin lyhyitä onnellisuuden ja tyytyväisyyden hetkiä.
Paradoksaalista on, että liian kunnianhimoiselta loppuu jossakin matkaa usein paukut.
Miksi? Siitä alla.
Liiallisen kunnianhimon taustalla piilee masentumisen riski. Kun ihminen suuntaa katseensa tulevaan, eikä osaa liiallisessa kunnianhimossaan nauttia matkasta, alkaa tekemiseen virrata tyytymättömyyttä ja tyytymättömyyden seurauksena alakuloisuutta. Alakuloisuus on masentumisen alkuoire.
Innostunut ihminen, toisin kuin liian kunnianhimoinen, nauttii tekemisestä itsestään. Niistä päivittäisistä pienistä asioista. Matka on nautinto ja lopputulos lisäpalkinto mukavasta ja iloisesta tekemisestä.
Mistä erotat nämä kaksi? Katso kumman suupielessä on hymy.
KAUPANKÄYNNIN SYVIN OLEMUS
”Maailman” opettama ja luoma ajatteluketju kulkee seuraavasti.
1. Havittele ulkoista (luodaan mielikuva kestävästä onnen tunteesta)
2. Luo tavoite (Yleensä ulkoinen)
Ajatus on tulevassa -> varmistaa tyytymättömyyden
Tällaisen ajattelun seurauksena, sisäinen ”maailmamme” unohtuu. Alamme toimia syvimmän olemuksemme vastaisesti.
Alamme tulla liiketoimissa itsekkäiksi, omaa etua ajaviksi, kärsimättömiksi, syyllistäviksi, muista vikaa hakeviksi jne...
Stressaannumme
Kaupankäynti on perimmiltään antamista. Antaminen taas on palvelua, jossa omat itsekkäät edut on unohdettu. Annat asiakkaalle pyyteettömästi ilman odotusta vastapalveluksesta.
Ei odotuksia.
Vain NYT hetki.
Antaminen on syy.
Kun työ saavuttaa antamisen henkisen tason, alamme saada niin sielullisella, kuin liiketoiminnallisella ulkoisella tasolla.(seuraus)
Ego odottaa antaessaan vastapalvelusta. Hengen taso antaa pyyteettömästi. Hengen tasolla irtaannumme kaikesta raskaasta emotionaalisesta väsymyksestä ja stressistä, minkä seurauksia saamme katsoa kasvavana masennuslääkkeiden ja alkoholin käytön lisääntymisenä.
Keskity tekemiseen. Tekemisen NYT hetkeen. Älä mieti tulevaa. Tee asiat hyvin NYT. Palvele ja auta.
Tulevaisuus luodaan NYT hetken tekemisen tasolla.
Mitä teet nyt?
ITSEOHJAUTUVAN TIIMIN TOIMINTAEDELLYTYKSET
1.) Rekrytointi Rekrytoinnilla ei haeta tieto/taidollisesti parasta, vaan tiimiin ja tehtävänkuvaan SOPIVIMPAA henkilöä. Lyhyesti: Haettavalle henkilölle työ ei ole vain työtä, vaan työllä on suurempi sisäinen merkitys. Työtä ei tehdä rahasta.
2.) Esimiehen tulee luopua egosta ja mikromanageeraamisesta Esimies luo ilmapiirin, jossa jokainen on oman työnsä johtaja. Esimies ei toimi tittelistä käsin, vaan inhimillisyydestä käsin.
3.) Luottamus Esimiehen tulee luottaa JOKAISEEN tiimin jäseneen 100%:a. 99 ei riitä. Yksi pieni mustetippa vesilasissa värjää koko lasin.
4. Suorapuheisuus Mitään asioita ei lakaista ”maton alle”, vaan kaikki asiat nostetaan heti esille. Puhutaan asioista, ei ihmisistä, kunnioitus koko ajan muistaen.
5. Toisten menestyksen arvostaminen. Tiimin jäsenten tulee arvostaa jokaisen onnistumista kuin omaansa. Pelataan yhteen pussiin.
6. Huumori Työtä tehdään tosissaan, ammattimaisesti, mutta ei vakavissaan. Lopulta työ on kuin leikkiä. Olet oikeilla jäljillä, kun alat kysyä itseltäsi:”Maksetaanko tästä?”
Jos yksikin kohta pettää, ei onnistuta.
MIKSI TAVOITTEET ON ”SYLIVAUVA” TAPOIHIN VERRATTUNA?
Moni asettaa ulkoisia tavoitteita ja melkein yhtä moni unohtaa tavoitteen, kun sen luoma alkuinnostus on hiipunut.
Tavoiteasennasta on tullut ”jojo” ilmiö, millä haetaan hetkellistä inspiraatiota työhön ja/tai harrastukseen, johon ei olla löydetty sisäistä tarkoitusta, merkitystä tms...
Koska ulkoinen ei koskaan motivoi meitä pitkään, tulemme ennemmin tai myöhemmin sinisilmäisinä asettamaan uuden ulkoisen tavoitteen, entisen toimintamallin toistaessa jälleen itseään.
Innostus, neutraalius, unohtaminen, tyhjyyden tunne -> Uusi tavoite Innostus...
Olen kirjoittanut paljon sisäisen tavoitteen merkityksestä. Sisäisen tavoitteen myötä innostus ja inspiraatio löytyy NYT hetkestä ja tekemisestä itsestään, ei jossakin tulevaisuudessa siintävästä mielemme luomasta mielikuvasta.
Kun luomme sisäisen tavoitteen, alamme luoda tapoja, joiden inspiraatio tulee sisältämme.
Tapa on kuningas tavoiteasentaan verrattuna.
Kun tavoiteasettelija saa tavoittelemansa New Yorkin maratonin juostua hän palaa usein takaisin kotisohvalle, mutta tavan asettanut jatkaa juoksuharraastustaan läpi elämänsä.
Kun 10kg painoaan tiputtanut palaa dieetin jälkeen ”sohvaperunaksi” tavan sisäistänyt jatkaa terveellistä ruokavaliota läpi elämänsä.
OLETKO MYYNNIN JOHTAJANA LASTENTARHANOPETTAJA VAI PALVELIJA?
Mielellämme on taipumus toimia niin, että emme helposti hyväksy mitään, ellei se ole sopusoinnussa aiemmin oppimamme ja kokemamme kanssa tai mitä älymme ei pidä järkevänä.
Mielemme lukkiintunut toimintamalli estää monien uusien hyvienkin toimintamallien hyväksymisen saatikka kokeilemisen.
Vanhan koulukunnan mikromanageeraava johtaja siirtää omaa sisäistä epävarmuuttaan, tuskaansa ja pelkoansa alaisiinsa. Hän ei ole tehnyt työtä sisäisen itsensä kanssa ja tämän saavat työntekijät tuta nahoissaan.
Yhden kerran hän lipeää vanhasta ajatusmallistaan ja kokeilee toisenlaista tapaa, mutta kokemus vahvistaa vanhaa ajattelumallia.
”Ei olisi kannattanut luottaa, olisi pitänyt tehdä itse” hän ajattelee mielessään.
Miksi näin kävi?
Hän ei ensinnäkään luottanut uuteen ajattelumalliinsa, mutta kaikkein tärkein jäi tekemättä. Hän ei jaksanut nähdä vaivaa työntekijöiden kunnioituksen, arvostuksen ja luottamuspinnan kasvattamiseksi. Se olisi tarvittu, uuden paremman toimintamallin oivaltamiseksi.
Hän ei ymmärtänyt olevansa palvelija.
Ja näin hän jatkoi elämäänsä mikromanageeraavana ”lastentarhanopettajana.”
Sen pituinen se.
MITÄ YHTEISTÄ ON RAKKAUDELLA JA KAUPAN TEOLLA?
Moni etsii rakkautta. Tässä yhteydessä tarkoitan rakkaudella sitä yleistä käsitystä rakkaudesta, jonka koemme olevan ulkopuolellamme, jonkun toisen ihmisen muodossa.
Etsimme ja haluamme rakkautta (olettaen, että olemme sinkkuja) Rakkaus tuntuu kuitenkin jatkuvasti etääntyvän luotamme. Emme löydä haluamaamme. Ja mitä enemmän etsimiseen liittyy halua ja yrittämistä, sitä vaikeammat muodostuvat tunteemme mielemme tasolla.
Petymme, yritämme, etsimme...
Aito rakkaus ei useinkaan löydy etsimällä ja yrittämällä, koska rakkaus ei todellisuudessa ole ulkopuolellamme. Se on sisällämme ja todellisuudessa aina läsnä. Ulkoinen rakkaus löytyy vasta, kun olemme riisuneet omat mielemme esteet (olettamukset, ehdollistumat, yleistykset, pelon..) rakkauden löytämisen tiellä.
Samoin on kaupan teossa. Oma mielemme asettaa rajat kaupan saamiselle. Oma persoonamme keskeneräisyys on alue, jonka sisällä sinulla on mahdollista liikkua.
Tämän rajan asettaa pelkomme.
Oma persoonasi (menneisyytesi luoma epätodellinen sinä) on rakkauden ja kaupan teon tiellä. Niin rakkaus kuin kauppakin saapuu kuin itsestään etsimättä ja haluamatta ilman stressiä, kun olet sisäisesti valmis. Työ on tehtävä sisällämme.
Maailma on ihmeellinen paikka ❤️💵
MITÄ OLEMINEN ”EI MITÄÄN” TARKOITTAA TYÖELÄMÄSSÄ.
Oleminen ”ei mitään” työelämässä, on kaikkea muuta kuin sitä, mitä työelämä tahtoo meille opettaa. Työelämä innostaa meitä olemaan aina jotakin. Olemaan parempi muiden silmissä.
Tuo innostus herättää meissä halua, joka vie meitä etäälle todellisesta itsestämme ja vahvistaa vääriä käyttäytymismalleja. Selän takana puhuminen, kollegan kampittaminen, epäeettinen toiminta muutama mainitakseni. Eli kaikkea sitä, mitä todellinen itsemme ei halua tehdä.
Työelämän meihin luoma halu vie meidät kohti jotakin, jossa emme lopulta ole koskaan tyytyväisiä. Emme nimittäin huomaa, että joudumme aina luomaan uusia ulkoisia tavoitteita, kun edellisen tavoitteen anti ja sen luoma innostus on lakannut meissä.
Mitä SISÄINEN tavoite olla ”ei mitään” sitten tarkoittaa.
Oleminen ”ei mitään” tilassa riisut kaiken minkä maailma/työelämä on meille opettanut. Silloin alat purkaa väärää itseäsi. Sitä itsesi ajattelun osaa, jonka olet luonut suojaksi ollaksesi ulkoisesti maailmalle jotakin.
Tuo itsesi osa ja ajattelumalli luo ongelmasi
Oleminen ”ei mitään” tilassa toimit ilman ulkoista halua olla jotakin. Toimit sisäisestä tiedosta käsin. Ulkoinen ei ohjaa enää toimintaasi millään tavoin, sillä kuuntelet sydäntäsi.
Olet löytänyt todellisen itsesi.
OLEMME ITSE PAHIN VASTUSTAJAMME
Yritysmaailmassa kaikenlainen kilpailu on kovaa. Taistellaan markkina-asemista ja halutaan kasvua. Se on normaalia, mutta ei luonnollista.
Miksi?
Tartun sanoihin kilpailu ja halu. Mitä nuo sanat saavat ensinnäkin tunnetasolla meissä aikaan?
Ne vievät meidät ajatus- ja tunnetasolla aina tulevaisuuden odotuksiin ja menneisyyden murheisiin. Ne vievät meidät pois omasta ”keskuksestamme”. Pois sieltä, missä kaikki asiat tapahtuvat mielen tasolla luonnollisesti, ilman halua, yritystä, painetta ja stressiä.
Tätä tilaa, jossa aika ja tila unohtuvat, kutsutaan flow- tilaksi.
Pahin vastustajamme ei löydy kilpailijoistamme. Se löytyy omasta mielestämme. Ajatuksiemme luoma persoona, joka haluaa kaikenlaista ja kilpailee kaikesta, on ongelmien juurisyy.
Oma persoonasi, on suurin esteesi.
Oma persoonasi kadottaa luonnollisen omassa halun vallassaan. Olen puhunut ”ei minään” olemisesta. ”Ei minään” oleminen on täysin päinvastaista, mitä maailma opettaa. Se mitä maailma opettaa, vie meitä pois todellisesta itsestämme. ”Ei minään” olemisen tilassa löydämme itsemme. Tuossa tilassa kaikki tapahtuu itsestään. Rennosti, mutta tehokkaasti.
MYYNTIMAAILMA JA HALUN SOLMU
17.1.2021
On ulkoinen ja sisäinen maailma. Ulkoisen maailman havaitsemme aisteillamme. Se on jokaiselle erilainen, koska aistein havaittu ei ole totta. Sisäinen on tärkein, koska luomme sisällämme oman maailmamme ja näemme ulkoisen valintamme seurauksena.
Tämä alkuteksti on tärkeä, jotta oivallamme hyvinvoinnin olevan omissa käsissämme. Sisällämme.
Myyntimaailma keskittyy ulkoiseen. Se vahvistaa ulkoista haluamista. Kauppaa, mainetta jne.
Halutaan olla henkilönrändejä.
Ulkoisella haluamisella saa ulkoista, mutta menettää tärkeimmän, kestävän sisäisen tyytyväisyyden ja seesteisyyden tunteen.
Onko tällaista solmua mahdollista avata?
Kyllä, mutta myyntimaailma ei sitä meille opeta, koska suurin osa johdosta elää itsekin ulkoisen haluamisen kuplassa.
Ratkaisu: Se, että luopuu ulkoisista asioista ei auta mitään. On luovuttava ulkoisen HALUAMISESTA. Opeteltava toimimaan ilman halua
Tuohon energiaan pääsee käsiksi asettamalla ulkoisten tavoitteiden sijaan sisäisiä tavoitteita. Opettele olemaan ”ei mitään” Unohda henkilönrändihaaveet yms.
Keskity tekemiseen ja auttamiseen.
Luota 100%, että tulos on seuraus Kun tavoitteesi ovat sisäisiä, toimit tiedosta käsin. Et haluamisesta ja pelosta käsin. Kun olet ”ei mitään” pelko poistuu ja saat myös parempia tuloksia
TEETKÖ TYÖTÄ TÄYTTÄÄKSESI MUIDEN ODOTUKSIA?
10.1.2021
Tein aikaisemmin myyntityötä täyttääkseni muiden odotuksia/toiveita. Myyntiäni piiskasi ajatus täyttää kollegoiden, esimiehen tai yrityksen odotukset.
Tulosta tuli. Mutta...
Kun tein työtä täyttääkseni muiden odotuksia, alkoi minua vaivata sisäinen ristiriidan tunne. Tunne on sielumme kuiskaus, kun emme toteuta todellisen itsemme tarkoitusta. Ulkoisen ohjatessa toimintaamme, alamme rakentamaan itsestämme ihannekuvaa, joka ei ole oma itsemme.
Alamme kuvitella, että luomamme ihannekuva on todellinen itsemme.
Tunne syntyy mielemme pirstaloitumisesta oman todellisen itsemme ja ulkoisen mielikuvamme luomasta ristiriidasta. Mielemme jakautuu kahtia, emmekä voi sisäisesti hyvin. Kahtiajakautunut mielemme saa ohikiitävinä hetkinä kosketuksen todelliseen itseemme (joka on totta), mutta suurimman osan ajasta olemme luomamme kuvitteellisen ihanneminän vankina (joka ei ole totta) Jatkuvasti haluavana ja johonkin pettyvänä.
Kun puramme luomamme valheellisen ihanneminän illuusion, meihin alkaa virrata sisäinen varmuuden tunne (paradoksi) joka ei ole seurausta ohikiitävistä, muuttuvista ulkoisista asioista. Kaiken seurauksena työhön alkaa virrata iloa ja leikin tuntua. Paremman voinnin seurauksena, saadaan myös parempia tuloksia.
MYYNTIMAAILMAN KUMMALLISUUKSIA
Nostan esille aiheen, johon en ole törmännyt. Miksi olisin, koska myyntimaailma elää ulkoisista tavoitteista.
Kun mieltä hallitsee sisäisen sijaan ulkoinen, saamme jatkuvasti kuulla tarinoita huonosti käyttäytyvistä esimiehistä, työpaikkakiusaamisesta, kollegan kampittamisesta yms. epäeettisestä käytöksestä.
Työelämän kilpailu ja ulkoinen tavoittelu ikään kuin antaa hiljaisen luvan epäeettiselle toiminnalle.
Kun nuori myyntimies astuu ensimmäiseen työpaikkaansa, iskostetaan hänelle voimakas ulkoisen tavoittelun idea.
”HALUA kauppaa” myyntipäällikkö toitottaa aamun myyntipalaverissa.
Syy - seuraussuhteet ovat työelämässä nurinkurin ja nuori myytimies maalaa maailmankuvansa opetetun kaltaiseksi ja todellisuuden vastaiseksi. Todellisuuden vastaiseksi siitä syystä, että myöhemmin, kasvaessaan ja aikuistuessaan, häntä alkaa vaivaamaan tunne, että miksi en ulkoisista saavutuksista huolimatta olekaan tyytyväinen.
Vasta nyt alkaa kasvu ihmisenä
Eettinen johtaminen ei hyödynnä myyntimiehen kehittymätöntä itsetuntemusta omiin tarkoitusperiinsä, vaan kasvattaa häntä ihmisenä. Kun johtaminen (syy) perustuu sisäisten arvojen kasvattamiseen, saadaan mallikelpoisia myyntimiehiä, tyytyväisempiä asiakkaita ja tuloksetkin ovat parempia (seuraus)
OLETKO ULKOISESTI VAI SISÄISESTI OHJAUTUVA / OHJATTAVISSA?
Ihmisen teot ovat seurausta hänen ajatuksistaan. Mitä pohjimmiltamme ajattelemme, näkyy seurauksina ulkoisessa maailmassamme.
Koska tulkitsemme maailmaa aisteillamme, emmekä sydämellämme, uskomme, että toisen/ toisten saavuttama ulkoinen (väliaikainen) saavutus (tittelit, valta yms..) on onnen ja tyytyväisyyden lähde.
Emme kuitenkaan näe toisen sisälle, missä aistein havaittu koetaan tuntemuksina.
Maailma on sisällämme
Miten ulkoa ohjattu ihminen ajattelee ja toimii?
Hän uskoo, että ulkoinen on tärkeintä, hänen ajatuksensa ja tekonsa muuttuvat jatkuvasti sen mukaan miten ulkoinen maailma muuttuu suhteessa hänen omaan hyötyynsä.
Hän tulkitsee maailmaa itsekkäästi.
Hänellä ei ole vakaata, varmaa ja vahvaa ohjuria toiminnalleen. Jokainen päätös pohjautuu jatkuvasti muuttuvaan käsitykseen suhteessa häneen itseensä.
Tästä johtuu sisäinen huono olomme
Kun alamme riisua egomieltä, eli väärää itseä, alamme katsoa maailmaa enemmän ilman tuota itsekkyyden verhoa. Tärkeämmäksi nousee esim. työtiimissä kokonaisuuden hyvä. Ei oma itsekäs oman edun tavoittelu.
Miten väärä mieli riisutaan?
Seuraamalla tarkkaavaisesti mutta tuomitsematta omia ajatuksiaan ja riisumalla mielestä kaikki egosta kumpuavat itsekkäät mielen halut.
MYYNTIMIEHELTÄ PIILOTETTU SALAISUUS
Myyntimies on ihminen, kuten kuka tahansa muu työntekijä ja siksi keskittyykin lähes aina VAIN ulkoisten saavutusten tavoittelemiseen. Keskittyessään ulkoiseen, myyntimieheltä unohtuu yleensä aina se tärkein osatekijä l. oman sisäisen maailman kehittäminen ja puhdistaminen menneisyyden luomasta mielen keskeneräisyydestä. Itsekkyydestä, peloista, ärtymyksestä, valittamisesta, syyttämisestä jne...
Keskeneräisyys synnyttää monenlaisia ongelmia, jotka myyntimies, kuten kuka tahansa muukin työntekijä, kokee lähes aina ulkomaailman syyksi. Emme lähes koskaan astu peilin eteen, missä sisäisen maailman kehittyminen ja ulkoisten ongelmien häviäminen voisi tapahtua.
Mikä on otsikon tarkoittama salaisuus?
Itsehillintä.
Keskittymällä ulkoisen sijaan sisäisen maailman kehittämiseen parannamme itsehillinnän kykyämme. Itsehillinnän puute nimittäin aiheuttaa suurimmat ongelmamme ulkoisessa maailmassa kuten työelämässä.
Ota tavoitteeksi olla itsehillinnän mestari, niin ulkoinen maailma asettuu paikoilleen ja kaikki on hyvin. Saamme sen mitä olemme ja syvimmillämme ajattelemme, niin hyvässä kuin pahassa.
EN HALUA SAADA KAUPPAA
Kovasti sanottu, mutta avataan ajatusta hieman.
Lähes kaikki myyntikoulutukset, -kirjat ja -ohjeet neuvovat meitä ohjaamaan ajatuksemme kaupan haluamiseen. Vain päämäärällä l. kaupalla on merkitystä. Lähes kaikissa opuksissa ja myyntikoulutuksissa unohdetaan kokonaan kaikista tärkein osatekijä. Kirjat ja koulutukset eivät huomioi mitä myyntimiehen sisäisessä maailmassa tapahtuu. Miten myyntimies voi henkisesti oppien seurauksena. Ainoa asia johon keskitytään on kaupan tekeminen ja saaminen.
Miksi en HALUA kauppaa?
Kun olemme haluamisen tilassa, mielemme on jatkuvasti onnistumisen ja epäonnistumisen heiluriliikkeen alaisena, eli onnettomana. Kaupan saamisesta on tullut onnellisuuttamme tärkeämpi asia. Huom: ulkoinen ei koskaan tuo kestävää onnellisuutta.
En halua kauppaa, koska kauppa on SEURAUS OIKEASTA TEKEMISESTÄ. Ei haluamisesta. Tekeminen ei vaadi halua. Maailma vain on uskotellut meille niin.
Lopeta kaupan haluaminen, niin olet voittaja sisäisessä ja ulkoisessa maailmassa. Onnistumisen ja epäonnistumisen heiluriliikkeen aiheuttama tuska on väistynyt sivuun.
Koko ”peli” pelataan sisäisessä maailmassa. Kun sisäinen maailmamme voi hyvin, kauppa on seuraus eikä halua enää tarvita.
MIKÄ ON TULEVAISUUDEN MYYNNIN UUSI MUSTA?
Päiväkirja 8.9.2020
Emme kykene ajattelemaan kuin yhtä asiaa kerrallaan. Jos myyjä AJATTELEE asiakasta palvellessaan kauppaa, kuten niin usein ohjeistetaan, on myyjä aina askeleen edellä asiakkaan luontaista ostoprosessia. Myyjä on ajatuksissaan lopputuloksessa, kun tulisi auttaa asiakasta.
Palvelu on syy, kauppa seuraus
Yksi myyjän pieni ajatus kaupasta huokuu asiakkaalle, jos ei läsnäolon puutteena, niin vähintäänkin mikroilmeinä, jotka eivät jää asiakkailta huomaamatta. Jos asiakas on läsnä, hän tunnistaa tämän. Jos ei, niin ostotapahtuman energista jäi vähintäänkin luontaan työntävä fiilis.
Myyjä oli ”tyrkky”
Haluamme ostaa, mutta emme tulla myydyksi.
Mikä asia on asiakkaan auttamisen ytimessä?
Läsnäolo
• Läsnäolo on omien intressien 100%:sta unohtamista ja asiakkaan ongelmiin 100%:sta syventymistä
• Läsnäolo on asiakkaan KUUNTELEMISTA koko keholla. Se on parhaimmillaan kuuntelemista ilman ajatuksia
• Läsnäolo on kuuntelemista ilman oman vastauksen mietttimistä, kun asiakas puhuu
• Läsnäolo on 100% syventymistä NYT hetkeen ilman menneisyyttä
Miksi läsnäolo on myynnin uusi musta?
Kiireen ja keskittymiskyvyn puutteen lisääntyessä läsnäolon merkitys kasvaa.
Läsnäolo ja kuuntelu on katoava ”luonnonvara”
Kaikki harvinainen on arvokasta.
Ole läsnä
MIKSI STRESSAANNUMME JA OLEMME ”TAKAKIREITÄ”?
Suuri osa meistä toimii ja tekee työtä lopputuloksesta käsin. Lopputuloksesta käsin toimimalla elämä livahtaa ohi ja elämän kauneus ja ihmisten välisten kohtaamisten aito hienoviritteisyys jää huomaamatta. Mieli ei elä ja nauti käsillä olevasta hetkestä, vaan on lukittautunut lopputuloksen saavuttamiseen.
Asiakkaista ja työntekijöistä tulee ponnahduslautoja oman tavoitteen ja lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämän hienoviritteisen energian tunnistaa jos on sosiaalisesti herkkäviritteinen.
Unohda ihmisiä kohdatessa lopputulos.
Maailma opettaa ajattelemaan lopputulosta. Se ei koskaan kerro mitä menetämme. Se uskottelee onnen,ja mielenrauhan tulevan lopputuloksen saavuttamisesta.
Kun irrottaudut kokonaan lopputuloksen miettimisestä ja ajattelemisesta, alkaa asiakaskohtaamisiin virrata aivan uudenlaista energiaa. Tuo energia pitää sisällään lempeyttä ja iloa. Se ei pyri takakireästi lopputulokseen, vaan luottaa hetken voimaan. Se nauttii matkasta ja asiakaskohtaamisista itsessään.
Elämä ei tällöin livahda ohi.
Kun luotat hetken voimaan, et tarvitse takakireätä asennetta lopputuloksen saavuttamiseksi. Mieli vapautuu etkä stressaannu. Työhön virtaa ilo.
Lopputulos on seuraus ja bonus tekemisen ilosta.
#elämänlaki #syyseuraus
KUNNIAN HIMO VS. INNOSTUS
Kunnianhimoinen:
- Lopputulos on tekemisen syy
- Elää lopputuloksesta käsin. Ei elä hetkessä
- Tekemistä leimaa vakavuus
- Ohikiitävät lyhyet lopputulokseen pohjautuvat ilon hetket
- Huumorin puute
Innostunut:
- Innostus ja ilo on tekemisen syy ja lopputulos bonus
- Elää nyt hetkessä ja nauttii matkasta
- Tekemistä leimaa jatkuva ilo ja innostus joka ei ole riippuvainen ohikiitävistä ulkopuolisista asioista
- Tekemistä leimaa huumori ja leikkisyys
Tavoitteita asetettaessa ja kunnianhimon kasvaessa alkaa helposti ja huomaamattaan elämään sisäisessä maailmassa (tärkein) lopputuloksesta käsin ja työn ilo katoaa.
On tärkeää tasapainottaa ulkoisen- ja sisäisen maailman voimasuhteita. Hyvä mittari asian selvittämiseksi on kysyä itseltään:
”Olenko ulkoisesti innostunut ja sisäisesti tyyni?”
ULKOINEN VS. SISÄINEN TAVOITE
Moni hyödyntää ulkoisia tavoitteita päästäkseen päämääräänsä. Asetetaan tavoitteeksi edetä uralla, asua tietyssä paikassa, saavuttaa ulkoista materiaa jne. Määrittelemme itseämme ulkoisesti.
Ulkoinen tavoite toimii varmastikin, mutta siinä on yksi perustavaa laatua oleva huono piirre. Ulkoinen tavoite EI KOSKAAN poista sitä tyhjyyden tunnetta, jota varten se asetettiin. Ennen pitkää saavutus menettää hohtonsa ja olo tuntuu yhtä tyhjältä kuin alkutilanteessa.Olet edelleen sama vanha minä.
Ulkoinen ei muuttanut mitään. Se ei koskaan voikaan sitä tehdä. Tämä on vaikein asia hyväksyä. Asetamme uuden ulkoisen tavoitteen. Josko nyt onnistaisi...
Jos haluamme saada ulkoista, mutta muuttua myös sisäisesti tyytyväisiksi, on tavoitteiden oltava sisäisiä. Sisäisen tavoitteen SYY on sisäinen (ei ulkoisessa haluamisessa) ja ulkoinen on luonnollinen SEURAUS sisäisestä muutoksesta.
Edut
• Et luo draamaa
• Parempi työilmapiiri-> parempi tulos
• Et koe enää pettymyksiä samassa määrin
• Et ole ärtynyt ja tunteesi pysyvät kurissa
• Tekemiseen virtaa jatkuva ilo
• Työ on kuin leikkiä
• Tavoite on asiakkaan edussa, ei itsessäsi ja omissa tavoitteissasi->
• Olet parempi asiakaspalvelija
• Olet kaikin puolin onnellisempi Sisäisten tavoitteiden puolesta
Pasi
TAVOITTEIDEN HARHA
Maailma hehkuttaa tavoitteiden merkitystä. ”Jos et aseta tavoitteita, et menesty elämässä”. Maailma hehkuttaa ulkoista, eikä näe mitä sisällämme tapahtuu.
Hyvinvointi saavutetaan ILMAN tavoitteita
Monella joukkueella on tavoitteena voittaa jalkapallon MM-kisoissa, mutta vain yksi voittaa. Tavoite ei siis voi olla syy voittamiselle.
Tulostaululle tujjottaminen ja lopputulokseen keskittyminen ei ratkaise voittajaa, vaan voitto on seuraus intohimosta tekemistä kohtaan. Intohimosta parantaa jatkuvasti tekemisen tasoa.
Tavoitteiden ongelmat:
1. Tavoite viestii, että et ole riittävä NYT hetkessä. Luulet tulevasi onnelliseksi vasta kun asut tietyn kokoisessa talossa, saavutat tietyn myynnin tai olet tietyn painoinen yms...Lopputulos ohjaa tekemistäsi ja onnellisuuttasi.
2. Tekemisestä tulee puuskittaista. Nautit tavoitteiden saavuttamisen ohikiitävästä lyhyestä hetkestä, mutta muina aikoina koet sisäistä puutteen tunnetta. Kun tavoite on saavutettu, motivaatio katoaa. Motivaatio katoaa, koska et muuttunut ihmisenä.
Tekemisestä nauttiva ei koe puutteen tunnetta. Tekemisestä nauttivalle työ, treeni, ruokavalio yms. ovat elämän pituinen matka, ei ohikiitävä tavoitteen kirvoittama lyhyt pyrähdys.
Keskittymällä tekemiseen ja tulemaan päivittäin paremmaksi tekijäksi, tulet kokonaisvaltaisesti paremmaksi itseksesi ja myös lopputulos on paras mahdollinen. Sen mahdollisti päivittäisen tekemisen jatkuva pieni parantaminen, joka on lähtöisin ilosta ja intohimosta itse tekemistä kohtaan.
Tulemalla päivittäin paremmaksi tekijäksi, kasvat parhaaksi versioksi itsestäsi.
SYYLLISYYDENTUNTO VALLANKÄYTÖN VÄLINEENÄ
Mikäli itsetuntemuksemme ei ole kehittynyt riittävälle tasolle, ohjaa ulkoinen maailma ja sen arvot päätöksentekoamme. Muiden ihmisten mielipiteet alkavat vaikuttaa tekemiseemme.
Meillä ei ole enää selkeää, SISÄISIIN arvoihimme pohjautuvaa ajattelumallia. Mieli pirstaloituu, koska sillä ei ole selkeää ohjuria ajatuksilleen ja toiminnalleen.
Mielen pirstaloituessa ja ohjautuessa yhä enemmän ulospäin, se alkaa voida huonosti ja kokea syyllisyydentuntoa. Alamme juosta syyllisyydentuntoa karkuun, kun jokaisen tulisi pysähtyä ja purkaa syyllisyydentunto itsetutkiskelun prosessin kautta.
Karkuun juostessa ainoaksi vaihtoehdoksi jää etsiä syyllisiä ulkopuolelta. Ihminen ei tee tätä tietoisesti. Se tapahtuu tiedostamattomasti.
Tiedostamaton ihminen on... tiedostamaton.
Kun jokainen yksilö ottaa vastuun omasta syyllisyydentunnostaan, lopetamme projisoimasta omaa syyllisyydentuntoamme ulkopuolelle alaisiin, puolisoon jne..
Suurin osa työpaikkojen huonovointisuudesta johtuu yksittäisten ihmisten läpikäymättömästä syyllisyydentunnosta. Kun syyllisyydentunto poistuu, astuu tilalle rakkaus. Ei se perinteinen romanttinen rakkaus, vaan ydinrakkaus, joka hyväksyy itsensä ja muut sellaisena kuin ovat.
MIKSI MYYNTIKOULUTUKSIEN OPIT EIVÄT VALJASTU KÄYTTÖÖN?
(juurisyy) Moni myyjä tuskailee saman ongelman kanssa. Myyntikoulutuksien vaikutus jää useimmiten puuskittaiseksi. Muutaman viikon päästä kaikki on unohdettu. Koulutuksen teho riittää juuri niin kauan, kuin koulutuksen luoma innostus kantaa. (n. 2 viikkoa)
Miksi näin? (harva myyjä tiedostaa seuraavan)
Ajattelumme on muokannut vuosien ajan tunteitamme ja luonut meihin vahvoja asenteita. Tunteet ovat aiheuttaneet kehossamme vahvan kemikaalikuorman joka vahvistaa entisestään tunnereaktioitamme, uskomuksiaan ja asenteitamme (kierre) Tämä tunteiden ja kehon kemikaalien luoma ”cocktail” on niin vahva, että mielemme istuu pelkääjän paikalla, kehon hallitessa toimintaamme.
Emme hallitse tunteitamme myyntitilanteissa.
Mitä on tapahduttava myyntikoulutuksien rinnalla?
Yksilön on otettava oma tunne-elämänsä haltuun. Mielen on tultava kehoa vahvemmaksi. Mikään ei todella muutu, ennen kuin ajattelu muuttuu. Sen myötä muuttuu tunne-elämä, asenteet ja kehon kemikaalikuorma (hormonit yms.) jotka aikaisemmin hallitsivat meitä.
Omat ajattelumme, tunteemme, asenteemme ja kehollemme opettelemamme kemikaalikuorma ovat pahin vihollisemme. Jos et muuta ajatteluasi, myyntikoulutuksien anti jää ohikiitäväksi innostuksen tunteeksi.
9 TYYPILLISTÄ SEURAUSTA->
1. Haukut kilpailijan (huono itsetunto ja luottamus omaan ”pakettiin” puuttuu)
2. Väittelet asiakkaan kanssa (tunnehallinta)
3. Suutut asiakkaalle
4. Hallitsemattomat kehon reaktiot ja ilmeet (keho ilmaisee todelliset tunteet)
5. Halu tehdä kauppa on suurempi kuin asiakkaan palveleminen (väärä motivaatio)
6. Onnistumisten ja epäonnistumisten aiheuttama tunteiden heiluriliike (itsekkyys)
7. Pelot. ”En saa kauppaa” (pelko)
8. Näet kollegan kilpailijana etkä toivo hänelle menestymistä (kateus)
9. Haet syyllistä aina ulkopuolelta (selkärangattomuus)
Kaikki edellä kuvattu on seurausta siitä, että ulkoinen on tullut sisäistä tärkeämmäksi. Ponnistelemme suunnattomasti ulkoisen eteen, sisäisen ”maailmamme” piipittäessä taustalla olemassaolostaan. Sisäisen maailmamme hiljaiset ”kuiskaukset” jäävät ulkoisen tavoittelun jalkoihin.
Mikä avaa ”lukon”? Sisäisen on oltava SYY toiminnalle. On oltava luottamus, että ulkoinen on SEURAUS. Se mitä lopulta saat, ei välttämättä ilmene sellaisessa muodossa kuin ajattelit, mutta se on sitä, mitä OIKEASTI tarvitset.
KESTÄVIN TIE AMMATILLISEEN KESTÄVÄÄN HYVINVOINTIIN
Opettele ensin olemaan ”ei mitään” ja katso sen jälkeen mitä ja miten alat AJATELLA ja toimia työssäsi ja elämässäsi.
Oleminen ”ei mitään” on itsensä määrittelyn lopettamista ajattelulla. Se on harhan päättymistä.
Riisu kaikki tarpeesi määritellä itsesi joksikin. Kaikki tuo määrittely aiheuttaa ongelmasi. Määrittely syntyy egosta. Ei todellisesta itsestäsi.
Kun jokin kommentti tai asia osuu luomaasi määritelmään, joka ei ole totta, suutut ja menetät malttaisi. Luopumalla tarpeesta olla jotakin, tulet yhdeksi, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.
Kun sinulla ei ole harhaista määrittelyä itsestäsi, sinun sisäistä maailmaasi ei voida enää loukata. Tulet sisäisesti tyytyväiseksi.
MYYNTIMAAILMAN KUMMALLISUUKSIA
Hyvä myyjä ei myy. Hyvä myyjä auttaa, palvelee ja kauppa on seuraus auttamisesta. Asiakkaan ”bullshit anturit” on herkässä. Asiakas haluaa ostaa, mutta ei tulla myydyksi.
Haluamme apua, ja jos aistimme pienimmässäkään määrin, että myyjä on enemmän kiinnostunut omasta edustaan saada kauppa ja provisio, kuin meidän palvelemisesta, jää kauppa usein tekemättä.
Mutta otsikossa mainitsemaani kummallisuuteen. Edellä kuvattu, oli toiveemme myyjän tavasta toimia, kun olemme itse asiakkaana. Mitä tapahtuukaan, kun siirrymme itse myyjän rooliin.
Alamme myydä! = Alamme miettiä omaa etuamme
Teemme kaiken päinvastoin, kuin asiakkaana ollessamme toivoimme. Ihmeellistä, eikö vain?
Ei laiteta kuitenkaan kaikkea syytä myyjien kontolle. Yritysten myyntijohdolla on asiassa vahva rooli. Kun myyntiä mittaroidaan eikä auttamista ja pahimmassa tapauksessa nuorille myyntimiehille luodaan painetta myynnin määristä, alkaa nuoren miehen ja usein vanhemmankin ”käsi puristamaan mailaa”. ”On saatava kauppa” myyjä miettii. Myyjä alkaa ajatus- ja tekemistasolla toimia lopputuloksesta käsin ja auttaminen, sellaisena kuin se parhaimmillaan voisi olla unohtuu.
Myynti on auttamista. Kauppa on seuraus.
LUOTTAMUKSEN SYNTYMISEN SALAISUUS - 0,1 %
Kaikki rakentuu luottamukselle. Niin parisuhteessa kuin työelämässäkin. Ilman luottamusta ei ole onnellista parisuhdetta tai liiketoimintaa joka kasvaa ja jossa tiimin jäsenet voivat mentaalisesti kaikin puolin hyvin. Luottamus on kaiken perusta ja ”kivijalka”
Kaikista tärkein kysymys onkin, miksi täydellistä luottamusta ei aina synny työntekijöiden ja esimiesten välille?
Luottamus on nollasummapeli. Sitä joko on tai ei ole. Luottamus on kuin mustetippa vesilasissa. Yksi pieni tippa värjää koko vesilasin.
Esimerkki:
Esimies luottaa työntekijöihinsä 95%:sti, mutta tuo aika ajoin olemuksellaan, ilmeillään, eleillään tms.. esille luottamuspulan. Esimies toi ajatuksensa näkyväksi. Pieni ele on kuin mustetippa vesilasissa. Luottamus, sellaisena mitä se parhaimmillaan voisi antaa, menetettiin.
Jotta esimies voi toimia ja saavuttaa luottamuksen, on hänen luotettava tiiminsä jäseniin 100%:sti. Ei 99,9%:sti. 0,1%:ssa piilee se ratkaiseva ero, mikä saa aikaan ihmeitä. Luottamuspula syntyy tuossa 0,1 %:ssa!
Totuus piilee helvetin pienissä yksityiskohdissa.
#luottmus #100%
KISSA JAHTAA OMAA HÄNTÄÄNSÄ
Jos olisimme täysin tyytyväisiä itseemme, emme tarvitsisi minkäänlaisia ulkoisia tavoitteita. Mitä tavoittelisimme, jos kerran kaikki on sisäisesti hyvin?
Tullaksemme tyytyväisiksi, jahtaamme jatkuvasti uusia ulkoisia tavoitteita. Kun edellinen tavoite on saavutettu, ei aikaakaan kun sen mukanaan tuoma tyytyväisyyden tunne haihtuu. Saimme vain nopean ulkoisen tyydytyksen tunteen.
Koska emme huomaa mitä sisällämme tapahtuu, on asetettava uusi ulkoinen tavoite. Jos ei nyt itsensä takia, niin siksi, että myyntipäällikkö vaatii. Ulkoiseen keskittymällä olemme kuin kissa, joka jahtaa omaa häntäänsä. Saamme hetkellistä iloa, mutta kestävä tyytyväisyyden tunne jää AINA saavuttamatta.
Herää jatkokysymys. Kuinka toimia ilman ulkoisia tavoitteita? Olemmehan totuttaneet itsemme ulkoisen (tittelit, raha, maine, kunnia jne..) jahtaamiseen. Mieli laittaa ajatusta totaalisesti vastaan. Ajatus ulkoisten tavoitteiden puuttumisesta rikkoo peruskäsityksiämme. Emmehän saa mitään aikaiseksi.
Tekeminen ei tarvitse ulkoisia tavoitteita.
Miten sitten toimia ilman ulkoisia tavoitteita? Tule ensin sisäisesti tyytyväiseksi ja onnelliseksi. Sitten vain nautit itse työn tekemisestä. Hännän jahtaamisen ”kupla” haihtuu.
AJATTELEMATTA TYÖELÄMÄN HYVINVOINTIIN
Se mikä tapahtuu, tapahtuu. Se mikä tapahtuu on totta. Se mitä tapahtumasta ajattelemme, ei ole totta. Jos olisi, jokainen maapallon asukas ajattelisi asioista samalla tavalla.
Niin ei kuitenkaan ole. Se mikä toisen mielestä on kurjaa, on toisen mielestä mitä ihanin asia. Ongelmia eivät siis aiheuta tapahtumat, vaan ajattelumme. Aistiessamme ulkoista, liitämme huomaamatta havaintoon omat käsityksemme.
Emme näe sitä mikä on. Ainoastaan omat mielikuvamme tapahtumasta. Olemme unessa. Omien käsitystemme ”kuplassa” Ja jokainen kuvittelee olevansa aina oikeassa, vaikka lähes kaikki ovat väärässä. Harvat nimittäin tietävät mikä on oikeasti totta.
Olemme itse vastuussa havainnoistamme. Asiat ovat sellaisia kuin ne ovat. Meidän on itse otettava vastuu. Tämä tarkoittaa oman ajattelun muutosta. Parhaimmillaan ajattelemattomuutta. Toisen katsomista kuin ensimmäistä kertaa.
Flow- tilassa emme ajattele. Autolla ajaminen on tästä hyvä esimerkki. Ajattelemattomuus, joka karsii ajattelusta kaiken menneen voi harjoitella. Tieto nimittäin on jo meissä. On vain rohjettava irroittaa ote peräsimestä ja olla ajattelematta. Silloin maailma muuttuu paremmaksi.Työpaikka työpaikalta.
Vinkki: Se työkaveri on oikeasti hyvä tyyppi
OMA SISÄINEN MATKANI TYÖELÄMÄSSÄ
Kerron lyhyesti oman sisäisen matkani vaiheet myyntityössäni. Tämä on lyhyt ja typistetty kuvaus siitä monivivahteisesta, rikkaasta ja antoisasta matkastani minään. Luulemani minän kuorimisesta ja oikean, todellisen minän löytämisestä.
VAIHEET:
Vaihe 1. Oli oltava aina myynnissä ykkönen. Se tehtiin hinnalla millä hyvänsä. Tulosta tulikin ja ego nautti.
Vaihe 2. Aloin kiinnittämään huomiota sisäiseen ”maailmaani”. Vaikka tulosta tuli, en ollut pohjimmiltani tyytyväinen. Aloin tarkastella ajatuksiani, tekemistäni, odotuksiani ja sisäisen maailmani (sielun kuiskaukset) suhdetta edellä mainittuihin.
Vaihe 3. Tutkimusmatkan seurauksena oivalsin, että tyytymättömyyteni johtui itselleni (egolle) "ladatuista" odotuksista. Sisäisen maailmani tyytyväisyys oli tullut riippuvaiseksi työelämän ja myynnin onnistumisten ja epäonnistumisten heiluriliikkeistä. Jos tuli kauppaa, olin tyytyväinen. Jopa riemuissani. Kun taas ei, olin pettynyt. Mielentilani vaihtui verensokerin tavoin kuin diabeetikolla. Oivalsin, että jos ripustan tyytyväisyyteni ulkoisiin onnistumisiin,olen jatkuvassa sisäisessä ”oravanpyörässä” ja tyytymättömyyden tilassa. Tyytyväisyyden tulisi olla ulkoisista asioista riippumaton. Tyytyväisyyden on kummuttava sisältä. Tämän huomattuani ja oivallettuani seurasi päätös. Näin ei voi jatkua.
Vaihe 4. Totaalinen oivallus ulkoisten asioiden merkitsemättömyydestä, jota seurasi putoaminen tyhjään. Vanhat tavat motivoida itseäni menettivät täysin voimansa. Niiden pinnallisuus oli tullut näkyväksi ja tunnistetuksi. Millä motivoi itseni jatkossa? Se kysymys vaivasi minua pitkään. Tein työtä tottumuksesta ilman motivaatiota.
Vaihe . Motivaatiorakennelman uudelleenrakentaminen ulkoisesta kohti sisäistä. Tittelit, raha, maine jne. menettivät merkityksensä perinteisellä tasolla. Motivaatio siirtyi ihmiseen ja auttamiseen. Hyvään. Pelko sellaisena kun sen perinteisesti koin katosi. Nyt syy tehdä on auttaminen. Ulkoinen, jos sellaista oli tarjolla, on seuraus.
TYÖHÖN SUHTAUTUMISESTA
Jos teet työtä rahasta, menetät sielusi Jos teet työtä rakkaudesta, löydät itsesi.
Jos teet työtä rahasta, koet työn raskaana Jos teet työtä rakkaudesta, työ on kuin leikkiä.
Jos teet työtä rahasta, et ole tyytyväinen, vaikka saat rahaa Jos teet työtä rakkaudesta, saat kaiken.
MITEN PARANTAA IHMISSUHTEITA TYÖELÄMÄSSÄ? -Portaat parantuneisiin ihmissuhteisiin
25.8.2019
MITEN PARANNAT IHMISSUHTEITA TYÖELÄMÄSSÄ? - Portaat ihmissuhteiden parantamiseksi
Ihmisuhteet ovat busineksessa menestymisen ”kivijalka” Kuinka tulet toimeen kollegoiden/asiakkaittesi kanssa, määrittelee ulkoista menestymistäsi ja sisäistä hyvinvointiasi.
Portaat hyviin ihmissuhteisiin
1. OTA TAVOITTEEKSI KEHITTYÄ IHMISENÄ Aseta SISÄINEN tavoite kehittyä ihmisenä. Oivalla, että sisäisen tulee olla kunnossa ennen ulkoista.
2. YMMÄRRYS JÄRJEN TASOLLA Ymmärrä, että ärtymys ei ole sinulle/läheisillesi hyväksi. Kaivat vain ”kuoppaa” itsellesi. Sairastut ja sairastutat.
3. TIEDOSTA ÄRTYMYS ITSESSÄSI Jos et ole tietoinen ärtymyksestäsi, et voi sitä muuttaa. Tule tietoiseksi ärtymyksestäsi. Ärtymyksen heräillessä, tarkkaile sitä ikäänkuin ulkoisena tarkkailijana. Älä arvostele. Ärtymyksen SYY on itsessäsi. Omassa keskeneräisyydessäsi. Ota vastuu!
4. LOPETA SYYTTELY JA VALITTMINEN Syyttämisellä et ota vastuuta ärtymyksen todellisesta juurisyystä. Syyttämällä ja valittamisella pidät ärtymystä hengissä. LOPETA syyttely ja valittaminen.
5. LÖYDÄ VOIMA AAMUISTA Herää aikaisin klo 5. Tee kävelylenkki raittiissa ilmassa. Palattuasi meditoi ja lue voimaannuttavaa kirjaa. Liikunta energisoi ja meditointi luo uusia ajatusrakennelmia.
Ulkoinen muutos tapahtuu sisällä!
PELON MERKITYS MYYNTITYÖN JA TIIMIHENGEN ONNISTUMISELLE SEKÄ KOKO ELÄMÄN KOKONAISVALTAISELLE HYVINVOINNILLE
Päiväkirja 19.5.2019
Avaan hieman pelon merkitystä myyntityön onnistumiselle kokonaisvaltaisesti. Tähän lähestymiskulmaan törmää harvoin myyntityöstä puhuttaessa ja haluan käsitellä sitä nyt blogissani.
Mikä aiheuttaa pelon, miten se näkyy ajatuksissa, tekemisessä ja siten myyntituloksissa ja miten pelosta on mahdollista irtaantua? Keinot ovat yksinkertaisia, mutta eivät helppoja. Miksi näin? Helppoja keinoja ei ole. Pelko on tarttunut meihin pitkän ajan kuluessa aina lapsuuden kokemuksistamme tähän päivään asti. Pelot ovat muokanneet huomaamatta ajatuksiamme ja luoneet vuosien kuluessa tottumuksen uran ja ehdollistuneen tavan ajatella ja käyttäytyä. Olemme alkaneet katsoa ja tulkita maailmaa omien pelkokokemustemme ”harson” läpi ja pelosta on muodostunut este parhaiden myyntitulosten saavuttamiselle.
Mikä aiheuttaa pelon? Väärä valinta. Vaikka kuvittelemme elävämme lukuisten valintojen maailmassa, meillä on todellisuudessa vain yksi valinta. Mikä on tämä yksi valinta, joka ratkaisee lopulta kaiken elämässämme ja siten kokonaisvaltaisen onnistumisen myyntityössäkin? Tämä yksi valinta ratkaisee ongelmamme, poistaa pelon mielestämme, poistaa ajan ja avaa mielen portit rohkeudelle. Rohkeudelle elää tässä ja nyt, ilman menneisyyden kokemusten kuormaa ja muodostamaa tapaa ajatella ja siten pelätä. Haluan muistuttaa, että pelko on suurin este myyntityön huipputuloksille ja myös koko elämämme kokonaisvaltaisen onnellisuuden kokemukselle. Ei mikään mitätön asia siis. Tämä valinta on koko elämämme kannalta oleellisin ja ratkaisevin.
Tässä se on. VALITSETKO AJATELLA ASIOISTA HYVÄÄ VAI PAHAA?
Tämä valinta on edessämme joka ikinen hetki, kun kohtaamme toisen ihmisen. Miksi ajattelemme toisista ihmisistä ja asioista helposti jälkimmäisellä tavalla, vaikka tapamme käyttäytyä aiheuttaa meille ja lähipiirillemme jatkuvasti pääosin vain huonoja asioita? Tavasta ajatella muista ihmisistä ja asioista pahaa on muodostunut piintynyt tapa. Emme huomaa, että valittaminen, syyttely ja vikojen hakeminen satuttaa salakavalasti sieluamme ja vie elämästämme kaiken todellisen hyvän. Meillä voi olla ulkoisesti kaikki, mutta tyytymättömyyden tunne kalvaa silti mieltämme. Sielumme ei ”laula” Henki huutaa tyhjyyttä.
Maailma on opettanut meille pienestä pitäen, että ulkoinen hyvä tekee meidät onnelliseksi. Jo pienen lapsen ensimmäisiä lauseita on ”MINÄ HALUUN!” Siksi myös myyntityön peruskulmakiveksi ja syyksi tehdä ja motivoitua on muodostunut ulkoisen hyvän tavoittelu. Ulkoisen hyvän (tulos, palkka, titteli jne..) tavoittelu saa meidät itsekkäiksi ja todellinen aito kohtaaminen asiakkaan kanssa jää kokematta.
Kuvittelemme usein ajattelevamme asiakkaamme parasta, mutta todellinen syy tekemisellemme onkin oma uraputkemme tai oma menestyksemme. Elämän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kokemus vaatii antamista. Jos haluamme vain ulkoista hyvää itsellemme, alamme toimia universaalien lakien vastaisesti. Saatamme saavuttaa ulkoista hyvää, mutta emme tule syvällisesti onnelliseksi. Ulkoinen antaa ohikiitävää ilon tunnetta, mutta ei sitä kestävää hyvää, jota henkemme perimmiltään kaipaa. Kestävä hyvän tunne on ulkoisista asioista riippumaton.
Minkä on muututtava? Tapamme ajatella. Aluksi on lopetettava toisten syyttäminen ja tuomitseminen. Syyttämisen ja vikojen hakemisen lopettaminen pyyhkii pikku hiljaa menneisyyden vaikutukset ajattelustamme. Kun aikaa kuluu ja et enää syytä muita, alat nähdä asiat luonnostaan hyvinä. Ja kun näet asiat ja muut ihmiset luonnostaan hyvinä, alkavat tapasi ajatella, puhua ja muodostaa tavoitteita muuttua. Tärkeimmäksi asiaksi ja syyksi oman edun tavoittelun sijaan muodostuukin tapa nähdä asiakas kokonaisena ihmisenä, eikä vain ”asiakasihmisenä”. Kun näet asiakkaan tai tiimisi jäsenen kokonaisena ihmisenä, tapasi esittää asioita ja puhua muuttuu. Alkaa syntyä luottamuksen ilmapiiri. Ajattelusi, puheesi ja tekosi ovat yhtä. Asiakas ja tiimin jäsen aistii, että et ole oman edun tavoittelija, vaan aidosti toista kokonaisvaltaisesti arvostava tasavertainen jäsen. Titteleillä on heitettävä ”vesilintua”
Tämä pohjatyö on ehdoton vaatimus hyvän tiimihengen ja asiakassuhteen syntymiselle. Aikisemmin SYY tehdä oli ulkoinen hyvä. (Tulos, titteli, uraputki, raha) Nyt SYY tehdä on toisen ihmisen arvostaminen ja itsesi kehittyminen ihmisenä. Tällainen syy-seuraus suhteen muutos alkaa luomaan sisäistä hyvinvointia jonka myötä pelkokin katoaa. Kun pelko katoaa, olet siirtynyt myyjänä uudelle tasolle. Sinusta on tullut parempi asiakaspalvelija ja sen seurauksena paremman ja kestävämmän tuloksen tekijä.
Kaikki se, mikä aikaisemmen oli syy tekemiselle, on nyt seuraus. Nautit seurauksista, mutta se ei ole syvällinen syy tekemiselle.
Olet vapaa.
Hyvän tutkimusmatkalla
Pasi
7 KEINOA JAKSAA TYÖELÄMÄSSÄ
Aluksi on sanottava, että mieli väsyy. Ei keho. Silloin myös keinojen väsymisen estämiseksi on tapahduttava siellä, missä väsyminenkin l. mielessä.
Suurin osa ohjeista keskittyy väsymisen seurauksiin eikä todellisiin väsymisen juurisyihin. Voimme saada niillä vain hetkellistä ohikiitävää apua mielemme väsymistiloihin.
Kun haluat toden teolla päästä irti väsymisen syistä, etkä vain hakea pinnallista ”laastaria” väsymisellesi, niin tässä listani.
7 keinoa olla tikissä joka ikinen päivä
1. Näe muiden hyvyys (projisointi)
Tämä on kivijalka jaksamiselle. Jos näet ja suhtaudut työelämään egon silmin, tulet väsyttämään itsesi tavalla tai toisella. Ego näkee työelämän kilpailuna ja muut ihmiset esteenä omille itsekkäille urapyrkimyksille. Muiden vastakkaiset mielipiteet tuntuvat egosta suuremmilta kuin käytännössä ovatkaan. Menetät turhaan malttisi ja väsyt.
Jos haluat edetä urallasi, on sen tapahduttava yhteistyössä muiden kanssa, eikä muita kampittamalla. Sisäisen on aina oltava ulkoista tärkeämpää ja hyvyyden valintaperusteen ja tekemisesi kulmakivi.
2. Älä käytä alkoholia (puhdas keho)
Alkoholin käyttäminen syö valtavan määrän energiaa ja keskittymiskykyä. Alkoholin käytön jälkeisinä päivinä kärsivällisyys on koetuksella ja innovatiivisuudesta ei ole tietoakaan. Et nauti elämän pienistä asioista. Elämästä ja työstä tulee selvitymistaistelua, ainakin alkuviikosta. Alkoholin käytön lopettaminen tuo mukanaan lukuisia positiivisia asioita, mutta edut ja hyödyt voi tunnistaa vain henkilö, joka on ollut kokonaan ilman alkoholia pidemmän aikaa, vähintään vuoden kaksi.
3. Opettele suhtautumaan työhön ”leikkinä” (Rentous)
Suhtaudumme itseemme ja työhömme usein liian vakavasti. Olemme mielummin oikeassa kuin onnellisia.
Se, että suhtaudumme työhön ”leikkinä” ei tarkoita ettet tekisi asioita ammattimaisesti. Päinvastoin. On kysymys mielentilasta. Liika vakavuus poistaa ammattimaisuuden suuttumuksien, närkästymisten ja syyttelyn muodossa.
4. Älä muodosta itsellesi(ammatillista) identiteettiä. (Ole oma todellinen itsesi)
Identiteetti on ajatustasolla luotu mielikuva itsestä. Se ei ole totta. Luomamme identiteetti on suoja pelkojamme vastaan ja se synnyttää monenlaisia ongelmia. Rakennamme todellisen itsemme suojaksi valheellisen ”kaavun” jonka kuvittelemme suojaavan meitä kuvitteelliselta ulkopuoliselta psykologiselta uhalta.
Todellinen itse ei tarvitse psykologista suojaa. Valheellisen identiteetin ylläpito ja esittäminen syö eniten energiaamme.
Luovu tarpeesta olla (esittää) johtaja, ammattiurheilija, älykkö, myyjä, rikas, demari, kasvissyöjä, oikeistolainen, yrittäjä, luonnonsuojelija, voimailija...
Kun uskallat olla ”ei mitään” ulkopuolisen maailman asiat eivät voi törmätä sisälläsi olevaan käsitysehdollistumaasi, eikä pääse vaikuttamaan mielentilaasi.
Se, että olet ”ei mitään” ei poista mahdollisuutta toimia ammattimaisesti. Päinvastoin sinusta tulee aidompi ja itsevarmempi. Esittäminen ei ole todellista itsevarmuutta. Todellinen itsevarmuus on kätkettynä kaiken itse rakentamamme valheellisuuden alle.
Oleminen ”ei mitään” on todellista voimaa ja suuruutta. Kun olet ”ei mitään” sinulla on kaikki.
Kysy itseltäsi:”Mihin tarvitsen psykologisen tarpeen olla ajatustasolla jotakin?” Voimme toimia ilman tuota ajatusta. Se on vain ajatus ja ajatukset eivät ole totta.
Uskalla olla oma itsesi. Juuri sellaisena millainen pohjimmiltasi olet. Silloin et koskaan väsy. Tuo valheellinen jokin, jonka rakensit kuvitteellisensi suojaksi itsellesi, väsyttää sinut.
5. Puntti (hyvän olon hormonit)
Tutkimukset ovat osoittaneet, että voimailuharrastus on mitä parhain luonnollinen tapa välttää masentumista. Voimaharjoittelu vaikutti tutkimuksissa merkittävästi mielialaan ja esti arvottomuuden tunteen kokemisen.
6. Pidä elämä yksinkertaisena
Kykenetkö olemaan tekemättä mitään, vai pitääkö sinun koko ajan olla tekemässä ja suorittamassa jotakin. Moni pakenee omia ajatuksiaan tekemiseen ja varsinainen lepo jää vähälle. Päällepäin näkyvä ahkeruus onkin pohjimmiltaan pakoa omista ajatuksista. Paikoillaan ollessa joutuisi kohtaamaan läpikäymättömät ajatuksensa. Parempi pitää vauhti päällä ja ”lakaista” mieleen nousevat ajatukset pikaisesti ”maton” alle.
Pitämällä elämän yksinkertaisena, tekemiseen alkaa virrata laatua ja läsnäoloa. Vähän, mutta laadulla olkoon mantrasi.
Mielen levon ja palautumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää oppia tulemaan sinuiksi itsensä kanssa. Kysy itseltäsi:” Kykenenkö olemaan levollinen tekemättä yhtään mitään.”
KUN LEPÄÄT, LEPÄÄ HYVÄLLÄ OMALLATUNNOLLA.
7. Aloita aamusi hiljentymällä
Aamu on oivallinen hetki irtaantua arjen kiireestä. Lue mieltä rauhoittavaa kirjallisuutta ja/tai meditoi. Kun opettelet rauhoittamaan mielesi ennen kiireisen päivän alkua, kykenet pysyttelemään päivän aikana stressin ja kiireen yläpuolella. Mielesi käy ylikierroksilla elämän kiireistä johtuen. Päivässä on oltava hetkiä, jolloin laskeudut takaisin todelliseen itseesi ja annat mielelle pieniä lepohetkiä. On luotava uusi tottumuksen ura ajatella toisin. Se vaatii tahtoa, kärsivällisyyttä ja mielivoimaa.
TIKISSÄ AAMUPALAVERIIN - 5 KOHDAN RESEPTI
9.7.2018
En ole tarvinnut herätyskelloa vuosikausiin. Luovuin sen käytöstä kokonaan, kun huomasin, sisäisen kelloni herättävän minut aina n. klo 05:00. Lomallakin. Suurimmaksi osaksi siksi, että arvostan aamuja enemmän kuin iltoja. Suhteeni aamuun aukeaa, kun luet blogiosiosta kirjoituksen nimellä aamu. Menen ajoissa nukkumaan, jotta pääsen nauttimaan aamun tarjoamasta hienosta tunnelmasta ja ennenkaikkea mahdollisuudesta saada rauhallisen hetken itselleni. Aamulla on oiva hetki tankata rauhassa henkistä ravintoa kirjan ja meditaation muodossa. Saan mieleni tasapainoon.
Jos kärsit aamuväsymyksestä, niin seuraavaa reseptiä noudattamalla, olet tikissä heti ensimmäisestä palaverista lähtien.
Muistutus: Mikään asia ei pelasta huonoilta yöunilta. Tätä ei voi koskaan liikaa korostaa. Oli kysymyksessä mielen tasapainon hakeminen, laihduttaminen tai sairauksien ehkäisy, niin hyvä yöuni on kaiken perusta. Satsaa laadukkaaseen yöuneen!
Aamuresepti - Tee asiat seuraavassa järjestyksessä
1. Nesteytys - Juo runsas määrä (0,5l) vettä, johon olet puristanut sitruunan mehua ja lisännyt hyppysellisen ruususuolaa.
(2a) Lu (aamuvirkuille)
2b. 10-30min meditaatio
3. Kylmä suihku
4a.Jos et syö
RASVAKAHVI
• Kahvi
• 10-15g luomuvoi
• 10g MCT-öljy
Nautiskelijat lisäävät 1rkl 35% kermaa
Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella n.20s. ja nauti.
4b. Jos syöt
Nauti PROTEIINI/RASVA aamupala.
• Luomujauhelihapihi(t)+ cashew pähkinöitä tai 1/2 avocadoa
TAI
• Omeletti, sardiinia tms..+ pähkinät tai 1/2avokadoa
5. Istuessasi autoon, muistuta itseäsi ennen liikkeelle lähtöä jotakuinkin seuraavasti: ”Tästä tulee hyvä päivä. Näen kaikki asiat hyvänä”
”Maailma on juuri sellainen millaisena sen päätät nähdä”
Aamu on ajankohta, mistä kiireinenkin saa revittyä itselleen omaa aikaa. Hyödynnän aamuhetkeä edellisen listan lisäksi lukemiselle. Luen mieltäni tasapainoittavaa kirjallisuutta. Ajoitan lukuhetken kohtaan kaksi. Lukeminen toimii minulle alustavana meditaationa.
Se mitä ajattelet ja mitä suuhusi laitat, vaikuttaa mielen ja hormonaalisten toimintojen kautta koko loppupäivääsi.
Aamu on ihmisen parasta aikaa
Hyvän johtajuuden muistilista by Pekka Hämäläinen
Tämä lista toimii omana ohjurinani esimiestyössä.
• Luo innostavan ilmapiirin ja yhdessä tekemisen meiningin
• Johtaa mielellään, ei hampaat irvessä väkisin vääntämällä
• Ei pullistele egolla ansaitakseen luottamuksen
• On läsnä työntekijöille omana itsenään
• Luottaa työntekijöiden asiantuntemukseen, kuuntelee heidän mielipiteitään ja arvostaa jokaista aloitetta, joka vie työtä eteenpäin ja parantaa työmotivaatiota
• Houkuttelee ihmisiä tekemään avauksia, tsemppaa ja kannustaa
• Ei syytä tai tuomitse virheistä. Hän jopa kehottaa rohkeasti tekemään virheitä, kohtaamaan epäonnistumisia, koska jokainen virhe antaa uutta tietoa siitä, mikä ei ainakaan toimi.
• Luo turvallisuutta ympärilleen
”Lopulta kaikki mitataan siinä, mikä on johtajan kyky tulla toimeen ihmisten kanssa, mikä on hänen taitonsa rakentaa luottamusta.”
-Pekka Hämäläinen
Tosissaan, mutta ei vakavissaan. Voiko työ olla kuin leikkiä?
5.7.2018
Kuulen jo vakavamielisempien ajattelevan, että eihän töihin leikkimään tulla. Kaikkein vakavamielisin päästää jopa äänekkään tuhahduksen jota vahvistetaan sanoilla:” Tässä vielä leikkimään, kun vakavasta asiasta kerran on kysymys”
Mikä on tehnyt työstä vakavaa?
Oma vastaukseni lyhyesti:
Otamme itsemme liian vakavasti.
Seuraus on, että oma vakavamielisyytemme projisoituu työkavereihin ärtyneisyytenä ja mielenvaihteluina. Alamme käydä tuulella. Joinakin päivinä, kun tunnekeho ei ole vallannut mieltämme, olemme mitä läsnäolevampia, ystävällisiä ja mukavia. Toisinaan, kun tunnekeho on ottanut meidät valtaamme, jää aamutervehdykset antamatta ja koko olemuksemme huokuu epätyytyväisyyttä.
Tuulella käyminen ei ole hyvä asia kenellekään, mutta vielä vähemmän johtotasolla olevalle.
Miksi hyväksymme tämän kaiken itsellemme?. Miksi emme ota vastuuta?. Miksi puramme keskeneräisyytemme muiden kannettavaksi?
Hyväksymme tämän kaiken, koska siitä on tullut yhteiskunnassamme niin normaali tapa toimia. Se, että jokin asia on normaalia, ei tee siitä oikeaa.
Eivät asiat oikeasti ole vakavia. Jos et usko, niin varmista asia kuolinvuoteella makaavalta..
Koemme vakavuuden tulevan ulkopuoleltamme. Yritykseltä, pomolta tai kenties kollegalta. Saattaa hän vakava ollakin, mutta päätämme 100%:sti itse, miten työhön, yrityksen vaatimuksiin, pomoon tai kollegaan mielen tasolla suhtaudumme. Olemme 100%:sti vastuussa. Ei 99%sti, vaan 100%:sti. Tätä on monen vaikea hyväksyä, mutta niin se vain on. Niin kauan kuin emme tätä hyväksy, kipuilumme jatkuu tavalla tai toisella, koska emme pureudu asian juurisyyhyn. Omassa mielesämme olevien ehdollistumien ja käsityskimppujemme purkamiseen.
Tämä on sitä oikeaa vastuunottoa, joka jokaisen ihmisen tulisi ottaa. Vastuu oman mielensä hallitsemisesta.
Et voi jakaa hyvää, ennenkuin oma mielesi on hyvä.
Kun puhun työhön suhtautumisesta leikin tavoin, on minulla edessäni yksi kollektiiviseen mieleemme ajassa kehkeytynyt ja kasvanut suuri haaste; tulkitsemme sanoja kukin omasta sanoihin luomasta kokemusmaailmastamme käsin. Aika on muovannut sanojen merkityksiä menneisyytemme kokemuksien mukaisiksi. Kun toinen ymmärtää leikin tässä yhteydessä epäammatimaiseksi höpsöttelyksi, saattaa toinen, kuten minä, kokea sen, mielen tasolla kepeällä huumorilla höystetyksi ammattimaiseksi tekemiseksi, jossa jokainen on vastuussa omasta roolistaan timihengen ylläpitäjänä. Kumpikaan ei ole asian suhteen oikeassa, mutta jälkimmäinen tuo paremman fiiliksen.
Mistä tunnistaa liiallisen vakavuuden?
• Puhut työkavereistasi ja kilpailijoistasi selän takana pahaa
• Et tervehdi kollegoitasi
• Kehonkielesi ja sanasi viestii ärtyisyyttä
• Et ole yhteistyöhaluinen
• Valitat ja syytät
• Käyt tuulella
Alamme menettää enemmän kuin saamme. Ulkoisesta tuli sisäistä tärkeämpää.
Hyvä toimintamalli
• Puhu muista selän takana hyvää
” Tervehdi iloisesti
• Toivo kollegallesi parasta
• Kehu
• Auta
• Älä etsi syyllistä vaan toimi
Suhtaudutaan jokainen työhön tosissaan, mutta ei vakavissaan. Ja muistetaan olla aika ajoin myös niitä höpsöttelijöitä.
Rakkaudella
Pasi
MIKÄ ON VÄSYMISEMME JUURISYY?
2.7.2018
On kahdenlaista väsymistä, fyysistä ja henkistä. Fyysisestä rasituksesta palaudumme suhteellisen nopeasti. Lihakset palautuvat kovastakin fyysisestä treenistä muutamassa päivässä, ellei sitten kysymyksessä satu olemaan aloitteleva harjoittelija. Fyysisen rasituksen aiheuttama hetkellinen väsymys on antoisaa ja mieltä virkistävää. Liikunta on vasta-painoa henkisesti väsyttävälle työlle tai elämäntilanteelle. Fyysinen rasitus saa mielihyvähormonit virtaamaan kehossamme ja mieli tuntuu liikuntasuorituksen jälkeen seesteiseltä.
Keho-mieli yhteys on ilmeinen. Suurin osa väsymisemme syistä ovat henkisiä ja siksi pureudunkin päiväkirjassani tänään henkisen väsymisen juurisyihin. Väsyminen on omissa käsissämme. Oikeanlaisella ajattelulla ja sitä seuraavalla toiminnalla, voimme ratkaisevasti vaikuttaa henkisen väsymisen juurisyihin.. Väsymisen juurisyy Haluan tuoda esille yhden vähemmän esiin nostetun, mutta oleellisen henkisen väsymisemme syyn. Se on itse asiassa henkisen väsymisemme juurisyy. Tämän varsinaisen syyn poistamalla, tulet samalla poistaneeksi kaikki siitä seuraavat näennäiset muut syyt. Kaikki muut syyt ovat seurausta tästä yhdestä ja samasta juurisyystä.
Mikä se on?
Tarpeemme ylläpitää persoonan "naamiota" egoa. Olemme luoneet itsen, jollainen haluaisimme olla. Emme ole oma todellinen itsemme. Ego on virheajatus. Se luo keinotekoisen ja valheellisen persoonan, jolla piilotamme todellisen ja aidon itsemme. Virheajattelumme aiheuttamana toimintamme ja syvällisen itsemme välinen ristiriita väsyttää meidät.
Sielumme ei laula
Niinä hetkinä, kun olemme kosketuksessa todelliseen itseemme, emme koskaan väsy. Ongelmana on kompromissi, jonka olemme sopineet egomme ja todellisen itsemme välille. Mielemme pirstaloituu ja varmaa ja selkeää ykseysajatusta ei pääse syntymään mieleemme.
Mistä sitten tunnistamme, olemmeko kosketuksissa todelliseen itseemme (henki) ja milloin virheajattelumme (ego/keho) ohjaamia? Kysy itseltäsi seuraava kysymys? Koenko mielenrauhaa? Kun olemme kosketuksissa todelliseen itseemme ja purkaneet persoonamme suojanaamion (valheellisen itsemme), levität hyvää ympäristöösi. Itsekkyyden ja oman edun tavoittelun tilalle on virrannut kokonaisvaltaisen hyvän ajattelu ja tekeminen. Koska sisäinen maailmamme muuttui, muuttui myös ulkoinen maailmamme.
Egon virheajattelun vallassa olemme kilpailuhenkisiä, väittelynhaluisia, kiivaita ja omaa etua ajattelevia. Pahimmassa tapauksessa menetämme joitakin ystävyyssuhtei-tamme. Vietät aikaa itsesi kanssa 24/7. Kumman kanssa haluat olla tekemisessä, riidanhaluisen vai aidon, todellisen sisäisen itsesi kanssa?
Voimme alkaa luoda omalla ajattelullamme uutta havaintomaailmaa itsellemme. Kun emme ota enää osaa virheajatteluumme ja sen luomiin vääriin toimintamalleihin, alkaa ympäristömmekin muuttua.
Egon l. virheajatuksen luoman persoonan esittäminen syö valtavasti energiaa. Miten irrotaudut valheellisesta vanhasta persoo-nastasi?
1. Meditaatiohetket auttavat pysymään tietoisena
2. Lopeta valittaminen
3. Lopeta muiden syyttäminen
4. Lopeta menneisyyden ongelmista puhuminen
5. HYVÄKSY vallitseva olosuhde mielen tasolla. Voit tästä huolimatta toimia asian eteenpäin vie-miseksi.
6. Lopeta juoruilu
7. Luovu epärehellisyydestä Kun et enää kanna persoonasi valheellista taakkaa, vapautuu valtavasti energiaa muuhun parempaan käyttöön